Thursday, June 1, 2017

CRISPY CRAB STICK

Crispy Crab Stick




KEREPEK JEJARI KETAM
Resipi asal : Kak Jamayah Bujang


Bahannnya :
  • Sebungkus crabstick - dicarik2 halus @ kalau rajin jemurkan dulu
  • 1/2paket serbuk kari (adabi - khas utk ketam & udang) - pilihan
  • Serbuk lada sulah - ikut kepedasan yg dikehendaki
  • Minyak untuk menggoreng
  • Daun kari secukupnya
Cara membuatnya :
  1. Carik2kan crabstick halus2.
  2. Gaulkan crabstick dengan sedikit serbuk kari dan lada sulah serta daun kari.
  3. Kalau rajin dan banyak masa terluang, boleh lah jemur dahulu.
  4. Goreng crabstick dalam minyak yang sederhana apinya sahingga kekuninggan.
  5. Toskan dan simpan dalam bekas kedap udara bila sejuk.

No comments:

Post a Comment

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.