
JEMPUT-JEMPUT ROTI
Resepi: Chef Aini Salim
Done by: azizah@cutemamadelicacies
1 bantal roti perancis yang besar-hiris dipotong dadu
400 gm tepong gandum + 1.5 steh baking powder
400 ml air
2 batang lada merah dihis dadu
2 batang lada hijau dihiris dadu
2 biji bawang besar dipotong dadu
6 biji telor ayam
400 gm daging kisar digoreng terlebih dulu
100 gm udang kering direndam hingga kembang dan ditumbuk
daun sop / daun bawang
garam, perasa
Minyak utk menggoreng
Pukul telor hingga kembang.
Masukkan air, roti, garam dan perasa.
Gaul dalam 2 minit dan masukkan bahan2 lain
Perap dalam fridge selama 1 jam baru digoreng
Enak dimakan bersama sos kegemaran atau ingin coba buat sos sendiri..
clik disini
No comments:
Post a Comment