Wednesday, September 7, 2011
CRYSTAL BALL
Crystal Ball
Bahan A: diayak bersama
250 gm tepong gandum
1 steh baking powder
1 steh bicarbonate soda
Bahan B:
125 gm gula icing
1/8 steg garam
100 gm badam kisar dipanggang sebentar
½ steh vanilla esen
200 gm inyak sapi dicairkan dan disejukkan
Pewarna: hijau, merah dan kuning
Hiasan: gula caster
1. Satukan bahan A dan bahan B kecuali warna. Gaul perlahan-lahan hingga menjadi doh yg lembut. Rehatkan selama 20 minit atau lebih.
2. Bahagikan doh kpd 3 bahagian. Lekatkan ke 3 warna secukupnya.
3. Susunksn ketiga tiga ini menjadi doh yg panjang dan bagikan setiap doh 10 gm
Bulat-bulatkan dan susun dlm Loyang .. Zah masukkan dlm papercup
Panaskan ketuhar dan bakar dgn suhu 140-150c selama 15-20 minit.
Biarkan sejuk dan dibalut dgngula caster
Sources: citarasawan
terima kasih kak wan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment